Кілька тижнів тому я презентував мову Python студентам Політехнічного університету у Львові. Тоді ми домовилися, що зустрінемося вдруге і вже спробуємо провести короткий практичний семінар і написати щось корисне під час нього.

Семінар - wxPython Калькулятор

Семінар – wxPython Калькулятор

Так от минулого тижня ми знову зустрілися в одній із аудиторій Політехнічного і провели півторагодинний практичний урок на тему Python і декстопних аплікацій, а саме – написання простого Калькулятора з допомогою Python GUI бібліотеки wxPython.

Чому обрав саме цю тему (написання десктопної аплікації), а не наприклад веб? Та тому що це було для мене чимось новим, і я отримав масу задоволення вивчаючи нову для себе технологію. А по-друге, прийшлось пояснювати менше суміжних технологій для старту: python + графічний інтерфейс. З вебом прийшлось би пояснювати і сервер/клієнт комунікацію, і весь клієнтський стек технологій: html, css, javascript, і ще багато іншого. Для півтори години часу це було б занадто 😉

За відведених нам півтори години часу ми встигли майже все. Але чесно кажучи як на початківців, навіть написати простий калькулятор, та ще й за півтори години, річ непроста. Тому наступного разу я б підходив до практичного семінару з меншим завданням, як то кажуть – краще менше, але краще.

Нижче ви можете оглянути кінцевий код Калькулятора, слайди презентації ну і звичайно відео семінару.

Найближчим часом планую це все оформити у вигляді невеликого відео курсу: написання wxPython Калькулятора, де у кращому для початківця форматі представити і пояснити основні принципи розробки декстопної програми з допомогою цієї бібліотеки.

Отже, код можете переглянути на github.com отут: https://github.com/vipod/wxpython_calculator

Слайди презентації:

Відео семінару. Нажаль не подумав про те, щоб для практичної частини переналаштувати камеру лише на дошку, тому код видно погано. Наступного разу буду мав на увазі, щоб можа було прямо з відео брати приклади і експериментувати з кодом.