Маю багато знайомих та друзів, які були свого часу, чи зараз є Тестерами. Частина з них закінчувала програмістські курси чи ВУЗ (прикладна математика) та ставали тестерами. Частина навпаки, починали як тестери не маючи програмістської освіти, а потім, з часом, перебиралися у програмісти.

Quality Assurance

Quality Assurance @www.semrush.com

В будь-якому випадку, якщо ви хочете спробувати себе в IT, але ще не визначилися з конкретним напрямком та спеціалізацією, професію Тестера варта також розглянути. Вона може бути як проміжною ланкою до програміста, або ж виявитися для вас основним вдалим фахом…

Незабаром у центрі комп’ютерного навчання ЛОГОС відбудеться безкоштовний семінар, де можна буде дізнатися більше про професію тестера в IT. А поки пропоную ознайомитися із кількома фактами щодо цієї цікавої професії від менеджера ЛОГОСа – Роксолани Дуфанець:

***

Роксолана Дуфанець

Гостьовий Пост – Роксолана Дуфанець, Центр Комп’ютерного Навчання “Логос”

А що ти знаєш про одну з найпрестижніших професій в світі?

Вважаєш себе уважним і точним? Маєш аналітичні здібності та логічне мислення? Помічаєш дрібниці там, де їх не бачить ніхто? Тоді, ця професія може бути саме для тебе!

Тестер, або ще як його називають: Software Tester, Software Quality Assurance Engineer, Software Test Engineer – престижна професія у сфері IT-технологій, що динамічно розвивається.

Професійна підготовка тестерів проводиться лише у деяких закордонних університетах, і попит на таких фахівців є одним з найбільших. Тестер може працювати в IT-компаніях, що займаються розробкою програмних продуктів, у складі незалежних груп тестування або у відділах розробки і тестування програмних продуктів будь-яких організацій.

Загалом сфера діяльності є величезною і дохід також! Залежно обсягу роботи і кваліфікації заробітня плата може складати від 500 до 2000 тисяч доларів. Але звісно, щоб заробляти такі гроші, слід бути професіоналом!

Бути хорошим тестером – значить вміти бачити проблему там, де її не побачить ніхто інший, і де ніхто інший навіть не подумає написати тесткейс. Це значить бути допитливим, кмітливим і самокритичним – в цій професії ніколи не можна переставати вдосконалюватись і вчитись. Це значить бути креативним, і вчитись мислити нестандартно.

Умовно можна розділити тестерів на альфа- і бета-тестерів. Альфа – це ті, хто працює над програмою разом із програмістами (командою), починаючи зі створення продукту. Бета –тестери, як правило, є кінцевими “оцінювачами”. Вони знаходять помилки в бета-версіях програм, щоб до моменту виходу релізу продукт був в ідеальному стані і не викликав у користувачів незручностей. Саме бета-тестери затребувані в Україні.

Тестерами найчастіше стають програмісти, яким потрібна віддалена робота, або студенти-комп’ютерники.

У закордонних інститутах така професійна підготовка ведеться, наприклад у Массачусетський технологічний інститут (США), Стенфордський університет (США), Оксфордський університет (Велика Британія), Університет Карнегі-Меллон (США), Гарвардський університет (США), Кембріджський університет (Велика Британія).

Зараз ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІК! І саме зараз сфера продажі товарів значно поступається продажам послуг! Якщо ти володієш інформацією, вмієш швидко знаходити помили, якщо ти терплячий і цілеспрямований, якщо легко опановуєш нову інформацію, а головне хочеш цього, тоді для тебе не буде проблем навчитись цьому!

***

Тому, якщо відчуваєте, що ваш шлях в IT можливо пролягає саме через тестера, пропоную відвідати безкоштовний семінар в центрі комп’ютерного навчання Логос. Семінар відбудеться 22 травня о 19:00. Для тих, хто відвідає його – розкажете про враження 😉

Або якщо ви не живете у Львові і не маєте можливості відвідати даний семінар, тоді в оцій статті можете детально ознайомитися із тим:

  • хто такі тестери
  • якого типу завдання виконують тестери
  • типовий день тестера
  • плюси та мінуси даної професії
  • та подальший розвиток із тестера

Якщо ви вже працюєте тестером, тоді запрошую коментувати у формі нижче і розказувати про свій досвід!