Дана стаття є гостьовим постом від Лідії Циганкової – менеджера компанії Neuvoo (онлайн сервіс пошуку роботи).

У ній Лідія проведе огляд поточних популярних площадок для пошуку роботи. Таким чином, прочитавши дану статтю матимеме добря уявлення, де краще шукати вакансії.

Якщо ви у пошуках своєї першої роботи в IT галузі, або можливо думаєте про зміну свого поточного місця праці, тоді дана стаття буде вам корисною.

***

На сьогоднішній день в інтернеті представлено безліч ресурсів щодо пошуку роботи. Для того, щоб обрати найбільш підходящий ресурс для себе. Пропоную детальніше роздивитись кожен із них: 

  • work.ua – один з найпопулярніших сайтів з пошуку роботи. На данний час на ньому представлено більш, ніж 70 000 вакансій. Дозволяє не тільки здійснити пошук роботи, але й розміщати своє резюме. Також можливий пошук вакансій для студентів. Крім пошуку роботи, на даному ресурсі можна ознайомитись з інформацією про майбутні свята, середню заробітню плату в регіоні та ознайомитись з новинами у сфері працевлаштування.

 

  • hh.ua – даний ресурс містить більше 17 000 вакансій. На сайті також є можливість розміщення резюме. Крім того, hh.ua надає додаткові платні послуги із створення успішного резюме. Також користувач сайту має змогу ознайомитись із семінарами у цікавій йому індустрії. Пошук роботи можливий не тільки в Україні, але й в країнах СНГ.

 

  • ua.jooble.org – ще один агрегатор вакансій, на якому представлено більш, ніж 110 000 вакансій. На даному сайті є можливість фільтрувати вакансії по датах, заробітній платі та типу зайнятості. Данний ресурс є одним із найбільших з кількості вакансій. У доступу також є пошук в інших країнах світу.

 

  • jobs.dou.ua – спеціалізований інтернет-портал для програмістів. Представлені вакансії ведучих IT компаній України та країн СНГ. Вакансії представлені за спеціалізацією. Інтерфейс є доволі простим у використанні. Окрім пошуку вакансій, користувач може переглянути рейтинг IT компаній. В даному рейтингу враховуються такі фактори, як умови праці, заробітня плата,  бонуси, колектив. Рейтинг компанії також формується згідно голосування працівників компанії.

 

  • djinni.co – ще один спеціалізований портал для програмістів. Головною перевагою даного ресурсу є анонімний пошук роботи. Це дозволяє здійснити пошук праці, не хвилюючись, що на поточному місці роботи хтось про це дізнається. Користувач публікує анонімний профіль програміста, а працедавці пропонують свої вакансії. Ваші деталі стають доступні тільки після вашого схвалення.

 

  • ain.ua – один із найпопулярніших IT інтернет-журналів в Україні. Віднедавна Ain.ua також створив каталог вакансії, де вже активно виставляють свої позиції українські IT компанії. На даний час на сайті близько 200 вакансії і число їх активно росте. Окрім відкритих вакансій в Україні, портал також пропонує вакансії в інших країнах, таких як Швеція, Кіпр, Індія, …

 

  • rabota.ua – ще один доволі популярний інтернет-ресурс для пошуку роботи в Україні, котрий здійснює свою діяльність уже протягом 16 років. Він є найближчим конкуретном сайту work.ua по популярності та кількості вакансій. Кандадати та працедавці також мають доступ до блогу, де можуть ознайомитись з останніми новинами в галузі кар’єри та пошуку роботи. Сервіс також пропонує розсилку нових вакансій у вибраних галузях.

 

  • neuvoo.com.ua – портал, який я, власне представляю, є агрегаторо вакансій. По-суті, він збирає усі доступні вакансії в інтернеті. Neuvoo дозволяє здійснити пошук роботи, не відкриваючи декілька сайтів одночасно. На даний час представлено більш, ніж 300 000 вакансій та з кожним днем ця цифра зростає. Користувачі мають змогу отримувати щоденну розсилку електроних листів з відібраними вакансіями. Також уже можливий пошук роботи у більш, ніж 60 країнах світу!

Який саме інтернет-ресурс обрати для пошуку відповідної роботи — залежить від особистих вподобань. Ящо ви більше зацікавлені у розміщені резюме, то варто звернути увагу на ті ресурси, котрі відповідають даній функції. Якщо розміщеня резюме не є обов’язковою умовою, тоді  зверніть увагу на ресурси, котрі мають максимальний вибір вакансій. Ну і звісно, якщо ви хочете шукати роботу анонімно – тоді єдиний поки варіант із вищенаведених – це сервіс djinni.co.

***

Від себе додам, що на нашій фірмі ми користуємось сайтами: work.ua, rabota.ua, djiini.co та jobs.dou.ua, щоб виставляти доступні вакансії та здійснювати пошук нових працівників.

Якщо знаєте про інші площадки пошуку вакасії (особливо корисних для IT-шників) – пишіть і діліться ними в коментарях!